Fin de siècle patisserie

Fin de siècle patisserie is de geannoteerde facsimile uitgave van een notitieboekje uit 1898-1899 met de patisserie-recepten met een voorwoord is van Cees Holtkamp en een nawoord van H.C.Hemker.

Tekst op de achterkant van het boek: Hendrik Hemker maakte in 1898 en 1899 aantekeningen van de recepten die hij bereidde als leerling bij banketbakker Köttelbrink in de Amsterdamse Oude Spiegelstraat. Fin de siècle patisserie is een weergave van en toelichting op de oorspronkelijke tekst. Het geeft een kijkje in het alle-daagse banketbakkerschap gedurende de bloeiperiode van het metier. Het omvat meer dan honderd recepten die een leerlingpatissier toentertijd in de vingers moest krijgen en nog altijd zeer de moeite waard zijn.

In November 2014 is een bibliofiele uitgave – 50 genummerde, in leer gebonden – verschenen.

Medio Februari 2015 is de hardcover-versie verschenen.

De bibliofiele uitgave met cassette:

 

Fdspmetcassette

 

De hardcover-versie:

Omslag-creme

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *